Ben je erVAREN?

Ons verhaal

Even voorstellen, wij zijn Merel van Straten en Bernard Juffermans. Wij willen graag de wereld rondvaren met ons zeiljacht Blackbird. Wij, Bernard, interim en programmamanager en Merel, eigenaresse van een koffie en lunchzaak, willen altijd vooruit in het leven. Onze jarenlange ervaring zit niet in het zeilen, maar in het koers zetten naar-, op koers brengen-, en houden van onze eigen bedrijven. En nu gaat het roer om. We zijn vertrekkers!

Inspiratie

Dat idee ontstond toen we in 2014 bij een afscheidsreceptie waren van Cees Zeegers die tijdens het feest terplekke wegvoer op zijn zeiljacht, de wijde wereld in. Dat beeld ging niet meer uit ons hoofd. Eerder hadden wij al de het Franse Canal du Midi bevaren met een motorjacht (of liever een soort caravan op het water), en van die manier van reizen werden wij beiden erg gelukkig, al vonden we het ook wat passief. Dus op naar de volgende fase- zeilen. Enthousiast boekten we zeilles bij Le Belle Charters in Volendam op een 40ft Bavaria, een week lang op het IJsselmeer met een instructeur. Aan het eind van de week waren we een ervaring en CWO-kajuitboot 1 en 2 rijker en kunnen we zelfstandig een zeiljacht varen. Een 2-weekse zeilvakantie op Mallorca volgde, met een 42ft zeiljacht, wederom een Bavaria. Het leven op een boot, zeilend van ankerplek naar ankerplek, beviel ons goed.

erVAREN!

Totaal hebben we samen 6 weken zeilervaring (of telt dat zeilkamp van vroeger ook mee ;-). Noem ons onbezonnen of dapper, of allebei, we houden nu eenmaal van nieuwe dingen leren, onszelf weer opnieuw uitvinden, een boel uitdaging en maken graag onze dromen waar. Ter geruststelling, we gaan goed voorbereid op weg, met een zeewaardig schip, en we nemen elkaar en onze levenservaring mee. Just do it, als je denkt dat je het kan!

De reis begint…

Op 14 juli 2021 zijn wij in onze huwelijksboot gestapt. De reis begint daar in de haven van Volendam. We vertrekken met onbekende bestemming en einddatum. We hebben alle tijd.