« Blog & updates

Guernsey

⛴ PLEASE STAY CALM ⛴ schalde de speaker op de ferry naar Herm. De boot kan onverwachte bewegingen maken door golfslag en deining. Wij lachten er hard om, wij zijn wel wat deining gewend inmiddels????????
Dat het ook voor het vervolg van de dag(en) een goed advies is, wisten we toen nog niet. Want deinen blijft het voorlopig. In figuurlijk en letterlijke zin. Een beetje uit het veld geslagen zijn we wel. Blackbird gaat voorlopig het water nog niet in.
Wat is er nu aan de hand?

Een kleine samenvatting..
Bij aankomst op Guernsey deed onze boegschroef het niet meer. Er sijpelde water de boot in waardoor de motor van de boegschroef onder water kwam te staan. Om de lekkage te verhelpen moest de boot de kant op en er is een nieuwe boegschroef besteld. En toen begon het wachten.
De boegschroef arriveerde, en vorige week was er dan eindelijk plek op de werf en kon Blackbird de kant op. Direct werd het onderschip kaalgehaald om de plek waar het lek zit bloot te leggen en is de plek weggezaagd om er een nieuw stuk in te lassen. Opgelost????!?
Helaas. Het blijkt nu dat er een groter deel van de boeg vervangen moet worden. Na veel overleg en overwegingen – in bewoordingen en emoties die we niet uitgebreid hoeven toe te lichten denk ik????- gaan we nu verder het onderwaterschip onderzoeken en zover nodig vervangen om te zorgen dat Blackbird weer hersteld het water in kan om zo onze reis voort te kunnen zetten.
Een grote tegenvaller waarbij onze emoties wisselen van – wij kunnen dit samen fixen en dit hoort bij het avontuur- naar – wanneer komt het goed en hoe houden we ons optimisme vast?-

Wij realiseren ons, deze ‘deining’ is niets als je naar situatie in Oekraine kijkt.

Dus, wij gaan dit aan, lossen het op, deinen mee, halen adem, lachen met en naar elkaar en gaan door! Want voor ons ligt een superzonnige en geweldige reis☀️⛵️☀️!
In the meanwhile; please stay calm????

#standwithukrain

Tot zover,
Team Blackbird
www.sailingblackbird