Van 'een boot' tot onze Blackbird...

Blackbird

Onze boot is een Van der Stadt Samoa (48ft), die bij de bouw van het casco op verzoek van de eerste eigenaar verlengd werd tot 49ft. Een aluminium schip.

Unieke boot

De boot die in 1998 als Casco de Nederlandse werf verliet, is verder afgebouwd door de Belgische eigenaar en uiteindelijk in 2002 te water gelaten. Het is een unieke boot is, niets is standaard uitgevoerd (een voorbeeld; om het toilet in het voorschip te gebruiken dient de verlichting ingeschakeld te zijn of de grijs watertank is vol, als de douche bak onderloopt).

Nieuwe naam, nieuwe kleuren

De boot heeft een complete ‘refit’ ondergaan in zomer 2019 – zomer 2021 en een nieuwe naam en kleur gekregen; een witte boot met de naam Blackbird 😉 van (wellicht overbodige) luxe, zoals een geluidsinstallatie, TV, boiler, koelkast, vriezer, nieuwe matrassen en kussens, warme binnen en buiten douche, voldoende power, mede ondersteunt door zonnecellen op het dak. Technisch volledig gerefit met nieuwe verstaging, zeilen, reling, gereviseerde mast, gereviseerde Yanmar diesel, nieuwe instrumenten, nieuwe verwarming, nieuwe belijning, volledig nieuwe verf onder en bovenwater, teakhout vervangen voor antislip dek, vernieuwen elektra en overige zaken zoals water af- en aanvoer verbeterd en geoptimaliseerd, nieuwe landvasten, stootwillen, ankerketting van 60 meter, nieuwe indeling kasten/laden. Veel is aangepakt.

Blackbird is ready to set sail! En een boot is nooit af…